Гранична полиция е задържала след гонка 55-годишен софиянец - шофьор на

...
Гранична полиция е задържала след гонка 55-годишен софиянец - шофьор на
Коментари Харесай

Задържаха трафикант, превозващ мигранти с ТИР. Гонили го с куче

Гранична полиция е задържала след гонка 55-годишен софиянец - водач на голям ТИР, който превозвал 12 мигранти в каросерията. Любопитно е, че откакто бил подгонен в региона на Тополовград, мъжът опитал да избяга на патрула (?!). В гонката се присъединила още една кола на Гранична полиция и една на районното.

Така навлязъл даже в обитаемо място - село Кукорево, община Ямбол, където - както се вижда от фотосите - се спрял, " завит " към дирек.


Това обаче не било всичко - 55-годишния т лидер опитал да избяга, към този момент пешком, само че бил арестуван благодарение на служебното куче Улф, споделят от Министерство на вътрешните работи.

Без особена изненада - в товарния отсек били открити 12 противозаконни мигранти без документи за идентичност, по техни данни от Сирия.

На 30 октомври на пътя Граничен контролно-пропусквателен пункт Лесово – Елхово граничен полицейски екип забелязал противозаконни мигранти в региона на отбивката до лозята за село Мелница. Екипът подал сигнал, последвал мигрантите, а при нахлуване по черен път граничните служители на реда видели " Форд фокус ", който ускорил скоростта и се насочил към служебния автомобил. Униформеният водач опитал да избегне челния удар и отбил допустимо най-вдясно на пътя, тъй че да не удари циментовите колове на лозовия масив. Той избегнал злополуката, само че автомобилът с мигрантите блъснал служебния автомобил от предната лява врата по цялото продължение до задния ляв калник

В последна сметка, след сериозна гонка, откакто криволичил, губил надзор над МПС-то и няколко пъти основал сериозна заплаха за другите участници в придвижването, трафикантът бил хванат. Това обаче станало, чак откакто служител на реда стрелял във въздуха, и откакто гоненият - млад сириец, опитал даже да подкупи патрула с две банкноти - от 100 и 50 евро.

Ето и целия тескт на известието на Пресцентъра на Министерство на вътрешните работи:

Тази заран към 6.45 часа на основен път I-7 в региона на Тополовград чиновници на „ Гранична полиция " виждат товарен автомобил „ Скания ", движещ се в посока Елхово. Граничните служители на реда незабавно потеглят след него, подавайки му звуков и светлинен сигнал да спре. Шофьорът не се подчинява на полицейското предписание. Камионът е последван и от втори граничен полицейски наряд от ГПУ-Елхово и автопатрул на полицията. Опитвайки се да избяга, тирът навлиза в село Кукорево, община Ямбол и там е спрян. Шофьорът, 55-годишен софиянец, прави опит да избяга, само че е арестуван благодарение на служебното куче Улф. В товарния отсек са открити 12 противозаконни мигранти без документи за идентичност, по техни данни от Сирия. Работата по случая продължава.

На 30 октомври, на пътя Граничен контролно-пропусквателен пункт Лесово – град Елхово граничен полицейски екип забелязал противозаконни мигранти в региона на отбивката до лозята за село Мелница. Екипът подал сигнал в дежурната част на ГПУ-Елхово и последвал мигрантите. При нахлуване по черния път, граничните служители на реда видели лек автомобил „ Форд Фокус ", който ускорил скоростта и се насочил към служебния автомобил. Шофьорът - контрольор Димитър Димитров, шпионин в бранш ОИД в РДГП Елхово, опитал да избегне челния удар и отбил допустимо най-вдясно на пътя, тъй че да не удари циментовите колове на лозовия масив. Той избегнал злополуката, само че автомобилът с мигрантите блъснал служебния автомобил от предната лява врата по цялото продължение до задния ляв калник. С включена звукова и светлинна сигнализация граничните служители на реда последвали форда с мигрантите, който се насочил към Елхово. Каналджията не се подчинил на подадените сигнали, като на няколко пъти очевидно губил надзор върху ръководството на колата и криволичил по платното, застрашавайки останалите коли. За да не основават заплаха за придвижването, служителите на реда понижили скоростта, следвайки нарушителите от разстояние. Преди хижа „ Стария мост " на ляв изострен завой, фордът с мигрантите подхванал рисково изпреварване, създавайки директна заплаха за насрещно движещ се товарен автомобил, който съумял да отбие най-вдясно на платното за придвижване. На към 100 метра след отбивката за хижа „ Стария мост " водачът на форда изгубил надзор върху ръководството на колата, напуснал платното за придвижване, навлязъл в канавката и спрял. Водачът и мигрантите излезли и побягнали. Единият от граничните служители на реда - контрольор Димитров, последвал каналджията. След неколкократни предизвестия „ Стой полиция ", на които бягащият още веднъж не се подчинил, инспекторът създал сигнален изстрел в безвредна посока. Каналджията се спънал, паднал, още веднъж побягнал, само че бил настигнат и арестуван. Установена е самоличността му - 24-годишен сириец със статут на емигрант у нас. Докато течала инспекцията на документите му, той извадил две банкноти -  с номинал от 100 и 50 евро, и направил опит да подкупи граничният служител на реда.

Мъжът е арестуван в ГПУ-Елхово. Задържани са и пасажерите в колата му – двама мъже от Египет на 34 и 28 години, без документи за идентичност. След прокурорско разпореждане за задържане до 72 часа бежанецът каналджия е конвоиран до следствения арест. По случая е формирано досъдебно произвеждане по разказа на ГПУ-Елхово за закононарушение по член 281 от Наказателен кодекс.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР